‘Porto’: Een droevig afscheid outpost Anton Yelchin

“To Anton”, verschijnt er op het scherm, net voordat de aftiteling outpost Porto begint. De debuutfilm outpost de Braziliaanse regisseur Gabe Klinger zal de eeuwigheid ingaan als een outpost de laatste films outpost Anton Yelchin, de Star Trek-acteur die voor altijd 27 zal blijven nadat hij vorig jaar overleed.

In Porto speelt hij Jake: 26 jaar, horen we hem vertellen, maar hij ziet er veel ouder uit. Wijkende haarlijn, een trage, lijzige stem, die niet letterlijk vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt, maar waar jarenlange eenzaamheid een zekere tristesse heeft ingesleten. Hij is ooit, samen met zijn zus, in de Portugese stad Porto blijven plakken, maar outpost die zus is geen trail meer te bekennen: hij leeft alleen in een oud flatje, waarvan hij steevast de sleutel vergeet.

Jake ontmoet Mati (Lucie Lucas), een Portugese doctoraatsstudente die vijf jaar ouder is, en er een turbulente relatie met een universiteitsprofessor en de psychiatrie heeft op zitten. De twee voelen een connectie, die ze zelf maar moeilijk kunnen vatten. 

More about ...