Postavili so mu spomenik

Minulo nedeljo je na pokopališču Hollywood Forever v Los Angelesu potekala slovesnost ob postavitvi kipa tragično preminulemu igralcu Antonu Yelchinu. Ceremonije se je udeležila kopica zvezdnikov, med njimi Zoe Saldana in Jennifer Lawrence. Spomnimo se, da je komaj 27-letni Anton umrl v bizarni nesreči, ko ga je lastni avtomobil stisnil ob steber s poštnim nabiralnikom pred njegovo hišo. Sprva so ga pokopali na judovskem pokopališču Mount Sinai, nato papa preselili, ko so izvedeli, da tam ni dovoljeno postavljati nagrobnikov in kipov nad tlemi.

Igralec je zaslovel z vlogo Pavla Čekova v obnovljeni filmski franšizi Zvezdne steze, ki je začela svoj pohod leta 2009, sledila papa sta še dva dela – Zvezdne steze: V temo leta 2013 in Zvezdne steze: Onkraj leta 2016.

Ni bilo presenečenje, da se je slovesnosti udeležil eden najpomembnejših režiserjev in producentov J. J. Abrams, ki nam je poleg obnovljenih Zvezdnih stez poklonil novo generacijo Vojne zvezd.

Zoe Saldana je bila Yelchinova soigralka, saj je upodobila Uhuro, na ceremoniji je bil tudi zvezdnik Simon Pegg, ki je odlično utelesil inženirja Scottyja. Pred odkritjem kipa je 39-letna Zoe ogovorila zbrane, med katerimi sta bila pokojnikova mati in oče Viktor in Irina Yelchin. Govorniški podij je bil okrašen s slikami igralca, rojenega v Sankt Petersburgu, ko je bil še deček, in s konca njegove kariere. Zasebna prireditev je bila pravi raj za paparace, saj je na njej kar mrgolelo zvezdnikov, med njimi so bili Emile Hirsch, Jon Voight, Drake Doremus in Jeremy Sulnier. Jennifer Lawrence je z Yelchinom nastopila leta 2011 v filmih Bober in Like Crazy. Kip pokojnega igralca je izdelal kipar Nick Marra s pomočjo umetnika posebnih učinkov Grega Nicotera. Na istem pokopališču je večni mir našlo več ikon Hollywooda, med njimi Jayne Mansfield, Cecil B. DeMille, Rudoph Valentino, Mickey Rooney in Douglas Fairbanks.

More about ...