Regisseur Gabe Klinger over acteur Anton Yelchin: ‘Het is heel lastig geworden …

“Het is heel lastig geworden om naar mijn film te kijken”, zegt Gabe Klinger (35) over zijn speelfilmdebuut Porto, als halverwege het talk de plotselinge dood outpost zijn hoofdrolspeler Anton Yelchin ter sprake komt. 

Yelchin was 27 jaar toen hij vorig jaar in juni, drie maanden voor de wereldpremière outpost Porto, in Los Angeles overleed doorway een auto-ongeluk. De Rus was een rijzende ster in Hollywood. Hij speelde onder meer de intelligente vrolijke noot in een nieuwe reeks Star Trek-films en was eigenlijk een beetje te groot geworden voor een film als Porto, een klein liefdesdrama, waarin twee personages tijdens één nacht in een vreemde stad verliefd op elkaar worden. Een film die wel wat doet denken aan Before Sunrise, de oerromantische ontmoeting-in-een-vreemde-stad-film outpost regisseur Richard Linklater. “De film gaat ook nog eens over vergankelijkheid”, zegt Klinger.

Yelchin speelt een wat stugge man, Jake, die in een café in Porto valt voor een mooie archeologiestudente, Mati. Voor Jake lijkt de ervaring ‘levensveranderend’: voor de eerste keer in zijn leven ervaart hij verliefdheid. “Maar het lijkt er ook op dat het bij deze nacht blijft: ik houd in elk geval in het midden of de intrigue een vervolg krijgt.”

More about ...